آزمون متقاضیان اخذ پروانه وکالت

آزمون متقاضیان اخذ پروانه وکالت

رشته حقوق یکی از رشته های پرطرفدار حوزه علوم انسانی است. بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی علاقه مند هستند در محبوب ترین حوزه فعالیت این رشته که "وکالت" می باشد، مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است که متقاضیان برای کسب پروانه و مجوز برای فعالیت در حوزه وکالت باید در آزمونی به نام آزمون وکالت که هم از طرف قوه قضائیه و هم از طرف کانون وکلا دادگستری برگزار می شود، پذیرفته شوند.

در این میان سوالی که ممکن است برای متقاضیان شرکت در آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری وآزمون قوه قضاییه مطرح شده باشد این است که آزمون این دو نهاد چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟ با توجه به اهمیت اطلاعاتی در خصوص تفاوت های آزمون های این دونهاد درهمین سایت   تفاوت های آزمون وکلای دادگستری و قوه قضاییه آورده شده است. در ادامه به معرفی معرفی کانون وکلا دادگستری و مرکز وکلا قوه قضائیه می پردازیم:

  • کانون وکلا دادگستری یکی از قدیمی ترین سازمان های مردم نهاد ایران است. این سازمان در سال 1331 به عنوان یک نهاد مستقل شناخته شده است. البته اولین بار در سال 1300 مجمع وکلا رسمی تشکیل شد و با صبر و تلاش وکلا در سال 1333 لایحه استقلال کانون وکلا تصویب شد.

  •  در حال حاضر، در ایران 25 کانون مستقل وکلا وجود دارد که کانون وکلا مرکزی در تهران واقع است و سایر کانون ها در استان های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، قزوین، بوشهر، کردستان، مازندران، خراسان، اصفهان، فارس، کهکیلویه و بویر احمد و... قرار دارند.

  •  این کانون ها اتحادیه ای تحت عنوان، اتحادیه سراسری کانون های وکلا دادگستری ایران دارند که در اصطلاح به عنوان "اسکودا" شناخته می شود. هزاران وکیل و کارآموز وکالت کانون های مختلف دادگستری سراسر کشور ایران زیر نظر این کانون های استانی و تجمیعی فعالیت می کنند.

  • مرکز وکلا قوه قضائیه مطابق ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سال 1380 تاسیس شد، یعنی کمتر از 20 سال از تاسیس آن می گذرد. در زمان تاسیس این مرکز تعداد وکلا کم بوده و این تعداد وکیل پاسخگوی نیازهای حقوقی جامعه در آن زمان نبوده اند. در این اوضاع و احوال قوه قضائیه با مجوزی که قانون به او اعطا کرد توانست تا نسبت به تایید صلاحیت فارغ التحصیلان رشته حقوق و ایجاد موسسات حقوقی اقدام کند.

  • با توجه به آنکه ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه محدودیت زمانی قائل نشده بود قوه قضائیه همچنان اقدام به برگزاری آزمون وکلای قوه قضاییه و جذب وکیل می کند. البته این موضوع گاها با اعتراضات بالای وکلا و فارغ التحصیلان حقوق رو به رو شده است. عمده اختلاف آن ها بحث استقلال کانون وکلا دادگستری است.

نظرات کاربران