همه افرادی که به شغل مشاوره حقوقی علاقمند هستند و ترجیح میدهند که آن را به عنوان شغل آینده خود انتخاب کنند، ابتدا باید شناخت مختصری در مورد رشته ، کاربرد و درآمد آن به دست آورده و سپس، وارد آن شوند زیرا این حیطه به سبب بار قانونی، دارای باید و نباید های فراوانی است که امکان دارد در صورت نداشتن دانش و اطلاعات کافی، مشکل ساز شود. بنابراین، مراحلی که علاقمندان به این حوزه برای تبدیل شدن به مشاور حقوقی باید طی کنند شامل :
- ابتدا باید در مورد حیطه مشاوره حقوقی و وظایف و کارهایی که بر عهده او است، تحقیق کرده و توانایی های خود را برای انجام آنها بررسی نمود. علاوه بر این، باید وظایف این مشاوران را در سازمان دولتی و خصوصی نیز شناسایی کرد.
- وظایف اختصاصی که یک مشاور میتواند در یک سازمان خاص انجام داده و یا بر عهده بگیرد، را باید در نظر داشت.
- شناسایی مهارت های فردی و کشف آنها در خود، به ما کمک میکند تا متوجه شویم آیا این ویژگی ها با ما تناسب دارند و آیا میتوانیم در این شغل پیشرفتی داشته باشیم یا نه.
- مهمترین مرحله، بررسی بازار کار و میزان استقبال از این رشته و حیطه است و البته کاربرد این حیطه، در آینده، سختی کار، مشکلات حاصل از آن و مقررات و قوانین حاکم بر آن نیز باید بررسی شوند.
- میزان حقوقی است که سازمان های دولتی و خصوصی برای فعالیت در ین حیطه پرداخت میکنند متفاوت بوده و باید مزیت هر کدام را به صورت جداگانه بررسی کرده و سپس در مورد ورود به این حیطه تصمیم گرفت.
یک مشاور حقوقی توانمند دارای وظایفی است که می تواند با دارا بودن شرایط استخدام از آن تواناییها در شرکت ها و موسسات استفاده کند.
علاوه بر الزامات تحصیلی و دانشی و مهارتی که برای مشاوران حقوقی برشمردیم، آنها باید روی حل شدن مشکل موکل تمرکز کرده و تلاش ، مهارت ها و توانمندی های خود را به کار گیرند تا بتوانند حقوق ضایع شده را بازگردانده و یک مشکل از کل مشکلات حقوقی را رفع کنند. این مهارت ها عبارتند از :
- داشتن تفکر انتقاد به منظور ارزیابی مشکلات
- توانایی مدیریت موثر زمان
- آشنایی با مسایل حقوقی و استخدامی
- مهارت استفاده سختگیرانه از قوانین و مقررات
- توانایی اتخاذ تصمیمات سریع و درست
- توانایی گوش دادن به مشکلات موکل ها ارتباط موثر با آنها
- داشتن صداقت و امانتداری در کار
- توانایی درک مطلب و شناسایی مشکل اصلی
- مهارت نوشتاری خوب به منظور تهیه پیش نویس دفاع از موضع موکل